تعویض فیلتر تصفیه آب

فهرست

طرز تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب + زمان و هزینه دقیق تعویض

تعویض فیلتر تصفیه آب

فهرست

دستگاه آب تصفیه کن خانگی به یکی از نیازهای ضروری منازل مسکونی در سال‌های اخیر تبدیل شده است. کاهش مستمر کیفیت آب در این سال‌ها به دلایل مختلف منجر شده تا هر خانه نیاز به یک دستگاه تصفیه آب داشته باشد. این در حالی است که تا چند سال پیش، دستگاه‌های تصفیه آب صرفا یک قابلیت لوکس روی منازل به حساب می‌آمدند.

استفاده همگانی از دستگاه‌های تصفیه آب بدون دانستن نکات فنی و نحوه مراقبت از این دستگاه‌ها منجر به ضرر مالی و کاهش راندمان دستگاه شما می‌شود. یکی از نکاتی که در زمینه دستگاه‌های تصفیه آب مهم است و دانستن آن برای هر خانه مجهز به تصفیه آب خانگی ضرورت دارد، نحوه تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب می‌باشد.

در این مقاله، قصد داریم به آموزش کامل تعویض فیلتر تصفیه آب خانگی بپردازیم و تمامی نکات مربوط به تعویض هر فیلتر از این دستگاه را بررسی کنیم. مطالعه این مقاله برای استفاده بهتر و افزایش بهره‌وری دستگاه به شما کمک خواهد کرد. پس اگر شما هم قصد دارید از دستگاه تصفیه آب منزل یا محل کار خود به خوبی مراقبت کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب

تقریبا هر سیستم پیچیده‌ای که در زندگی روزمره از آن استفاده می‌کنیم نیاز به سرویس دوره‌ای دارد. خودروی شما باید به صورت مرتب به مراکز تعویض روغن مراجعه کند. ماشین‌های لباسشویی و ظرفشویی هر چند مدت یک بار باید شستشو داده شده و جرم‌گیری شوند. این موضوع برای بسیاری از دستگاه‌های دیگر نیز صادق است. دستگاه تصفیه آب هم از این قاعده مستثنی نیست و تعویض فیلتر تصفیه آب، همان سرویس دوره‌ای آن است.

وظیفه اصلی یک دستگاه آب شیرین کن همانطور که از نامش پیداست، جذب و فیلتر آلودگی‌های موجود در آب شهری می‌باشد. آلودگی‌های دستگاه تصفیه آب به صورت مستمر پشت فیلترهای دستگاه انباشته شده و به مرور زمان، عملکرد دستگاه را مختل می‌کنند زیرا با انباشت آلودگی‌ها، آب دیگر نمی‌تواند از سوراخ‌های ریز روی فیلتر عبور کند. چنین شرایطی، علاوه بر افزایش مصرف آب، سطح فیلتراسیون دستگاه را نیز کاهش می‌دهد. برای این که با چنین مشکلاتی مواجه نشویم، باید به صورت مستمر اقدام به تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب نماییم.

دستگاه‌های تصفیه آب امروزی حداقل 6 فیلتر مجزا دارند که هر 6 فیلتر باید به صورت دوره‌ای تعویض شوند. طول عمر فیلترهای دستگاه یکسان نیست و هر فیلتر باید در زمان مشخصی تعویض شود. در بخش‌های بعدی، در مورد تعویض تمام فیلترهای دستگاه آب شیرین کن صحبت خواهیم کرد.

تعویض فیلترهای پیش تصفیه دستگاه تصفیه آب

تعویض فیلترهای پیش تصفیه دستگاه تصفیه آب

ساز و کار دستگاه‌های تصفیه آب به این صورت است که آب شهری در ابتدا توسط حداقل سه فیلتر تصفیه می‌شود تا آلودگی‌ها و ذرات موجود در آب که اندازه درشت‌تری دارند، در ابتدا از آب جدا شوند و تصفیه‌کننده اصلی دستگاه یا همان فیلتر ممبران، عمر مفید بیشتری داشته باشد. از آنجا که درصد قابل توجهی از آلودگی‌های آب توسط همین سه فیلتر پیش تصفیه از آب جدا می‌شود، می‌توان انتظار داشت که نیاز به تعویض این فیلترها بیشتر از فیلتر ممبران و فیلترهای بعد از تصفیه آب باشد.

به طور میانگین، تعویض فیلتر تصفیه آب خانگی باید هر 4 الی 6 ماه انجام شود. فیلترهای پیش تصفیه شامل سه فیلتر زیر هستند :

  1. فیلتر پلی پروپیلن که دارای هوزینگ شفاف و رنگ سفید است. این فیلتر برای جذب درشت‌ترین آلودگی‌های آب یعنی گرد و غبار محلول در آب، گل و لای موجود در لوله‌ها و آب شهری و ذرات ماکروسکوپی موجود در آب به کار گرفته می‌شود. معمولا سریع‌ترین نیاز به تعویض فیلتر تصفیه آب مربوط به همین فیلتر پلی پروپیلن است.
  2. فیلتر کربن گرانولی که وظیفه جذب میکروارگانیسم‌هایی از قبیل باکتری‌ها و موجودات تک سلولی را دارد. این فیلتر دارای کربن به شکل گرانولی (قطعات ریز اما درشت‌تر از پودر) می‌باشد و علاوه بر میکروارگانیسم‌ها، کلر محلول در آب و برخی یون‌های فلزی مضر را نیز فیلتر می‌کند.
  3. سومین فیلتر در فاز پیش تصفیه آب شهری، فیلتر کربن بلاک است که از پودر کربن تشکیل شده و تمام مواد گندزدا از قبیل کلر را تا حد بیشتری فیلتر می‌کند. پودر کربن سطح مقطع بیشتری نسبت به کربن گرانولی دارد و به نوعی، مکمل کار فیلتر دوم محسوب می‌شود.

برای تعویض فیلتر تصفیه آب در مرحله پیش تصفیه، باید به صورت قدم به قدم مطابق توضیحات بخش بعد عمل کنید.

طرز تعویض فیلتر تصفیه آب

طرز تعویض فیلتر تصفیه آب

  1. شیر ورودی دستگاه تصفیه آب را به طور کامل ببندید.
  2. برای احتیاط بیشتر، برق دستگاه را هم قطع کنید.
  3. شیر آبی رنگ مخزن دستگاه تصفیه آب را هم ببندید.
  4. شیر برداشت آب تصفیه را باز کنید تا آب موجود در دستگاه تخلیه شود. برای جلوگیری از هدررفت آب، بهتر است این آب را دور نریزید و آن را برای ساعات آتی ذخیره نمایید.
  5. شیر میکس دستگاه تصفیه آب را باز کنید تا آب این بخش هم تخلیه شود.
  6. به کمک آچار مخصوص، هوزینگ شفاف اطراف فیلتر را باز کنید. در صورتی که ابزار شما به اندازه کافی مناسب نیست می‌توانید از آچارهای مخصوص این کار یعنی آچار فیلتر استفاده کنید. توصیه می‌کنیم این آچار را از بازار تهیه کنید زیرا در سال‌های آینده هم قرار است فیلترهای دستگاه را تعویض کنید و این ابزار به کارتان خواهد آمد. برای باز کردن هوزینگ‌ها، باید آنها را در جهت ساعتگرد بچرخانید تا باز شوند.
  7. فیلتر قدیمی را از داخل هوزینگ خارج کنید.
  8. داخل و بدنه هوزینگ را کامل شستشو دهید.
  9. فیلترهای جدید را سر جای خود جا بزنید. اگر دستگاه شما از فیلتر واشردار استفاده می‌کند، از جاگیری درست واشر و آب‌بندی آن اطمینان حاصل کنید.
  10. هوزینگ را در جای خود قرار داده و این بار در جهت پادساعتگرد بچرخانید تا کیپ شود.

دو فیلتر اول یعنی فیلتر پلی پروپیلن و کربن بلاک به همین روش تعویض می‌شوند. پس از آن که کار تعویض فیلتر تصفیه آب اول و دوم به اتمام رسید، ورودی‌های آب و برق دستگاه را مجددا راه‌اندازی کنید و اجازه بدهید حدود 3 الی 4 لیتر آب از خروجی فیلتر دوم خارج شود. به طور دقیق‌تر، از آنجا که آب خروجی از فیلتر دوم در ابتدا به رنگ سیاه است، باید اجازه بدهید آنقدر آب از این دو فیلتر خارج شود که آب خروجی دیگر سیاه نباشد. وقتی شفافیت آب خروجی به پایداری رسید، می‌توانید فیلتر سوم را هم تعویض کنید.

در مرحله بعدی، شیلنگ ورودی فیلتر ممبران را قطع کنید و مجددا آب را باز کنید تا فیلتر سوم هم آب سیاه رنگش تمام شود و شفافیت به آب خروجی فیلترهای پیش تصفیه باز گردد. هنگامی که خروجی فیلتر سوم هم به رنگ معمول آب نزدیک شد، عمل تعویض فیلتر تصفیه آب در بخش فیلترهای پیش تصفیه به اتمام رسیده است.

تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب

تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب

فیلتر ممبران، قلب یک دستگاه تصفیه آب خانگی محسوب می‌شود. سه فیلتر پلی پروپیلن، کربن گرانولی و کربن پودری صرفا نقش آماده‌سازی آب برای رسیدن به مرحله اصلی را دارند. فیلترهای ممبران می‌توانند تمام آلودگی‌های محلول و معلق در آب که اندازه‌ای بالاتر از 0.001 میکرون یا 1 نانومتر دارند را فیلتر کنند که به این ترتیب، تا بیش از 98 درصد مواد موجود در آب، تصفیه می‌شوند.

آب خروجی از فیلتر کربن پودری (آخرین فیلتر مرحله پیش تصفیه) به یک پمپ وارد می‌شود. این پمپ فشار آب را افزایش داده و آب پرفشار را به سمت فیلتر ممبران پمپاژ می‌کند. فیلتر ممبران یک فیلتر 12 یا 13 لایه است که عملا چیزی به جز آب نمی‌تواند از آن خارج شود و تمام ذرات جامد، جایی بین یکی از این 13 لایه به دام می‌افتند. به دلیل وجود سه لایه پیش تصفیه، این فیلترها عمر نسبتا طولانی دارند اما به هر حال، هیچ فیلتری قرار نیست تا ابد کارآمد باقی بماند.

برای تعویض فیلتر ممبران دستگاه تصفیه آب، مراحل زیر را دنبال نمایید :

  1. آب و برق ورودی دستگاه را قطع کنید.
  2. شیر آبی رنگ دستگاه را نیز ببندید.
  3. آب را باز کنید تا هر چقدر در مخزن آب باقی مانده تخلیه شود.
  4. شیر میکس را باز کنید تا آب آن کاملا تخلیه شود.
  5. لوله‌های ورودی به فیلتر ممبران را جدا کنید.
  6. کپ یا همان درپوش فیلتر ممبران را جدا کنید.
  7. اورینگ (واشر) درپوش را نیز بردارید. در صورتی که واشر دفرمه شده و یا انسجام خود را از دست داده، آن را با یک واشر نو تعویض نمایید.
  8. فیلتر ممبران را به کمک ابزار مخصوص تعویض فیلتر ممبران بیرون بکشید. در صورتی که ابزار را در اختیار ندارید، از یک دم باریک استفاده کنید و فیلتر را به آرامی بیرون بکشید. به هیچ وجه از انبردست برای این کار استفاده نکنید زیرا ممکن است به بدنه فیلتر آسیب برسانید.
  9. فیلتر نو را در جای خود قرار دهید و آن را به سمت داخل محفظه فیلتر ممبران هدایت کنید. از آنجا که این محفظه نسبتا تنگ است، شاید لازم باشد با کمی چرخش و تکان دادن، فیلتر را در جای خود مستقر کنید.
    لبه بخش پلاستیکی فیلتر ممبران باید هم‌تراز با لبه‌های هوزینگ آن باشد. در صورت عدم تراز بودن فیلتر و هوزینگ، با بیرون کشیدن یا به داخل بردن فیلتر ممبران، آنها را هم‌تراز کنید.
  10. اورینگ را در محل مناسب خود قرار دهید.
  11. کپ را در انتهای هوزینگ محکم کنید.
  12. شیلنگ‌هایی که در ابتدا از دو سر فیلتر جدا کردید مجددا سر جای خودش قرار دهید.
  13. آب دستگاه را متصل کرده و شیر آبی رنگ را باز کنید.
  14. برق دستگاه را نیز متصل کنید.

تعویض فیلترهای مینرال و پست کربن

تعویض فیلترهای مینرال و پست کربن

احتمال دارد اینطور به نظر برسد که بعد از فیلتر ممبران، کار دستگاه تصفیه آب به اتمام رسیده اما اینطور نیست. هنوز دو فیلتر دیگر هم وجود دارند که قرار است از خجالت آب شهری در بیایند! این دو فیلتر نیز به صورت سالانه نیاز به تعویض دارند. بنابراین، در ادامه این بخش ضمن معرفی این دو فیلتر، نحوه تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب در بخش پساتصفیه را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • فیلتر پست کربن : فیلتر پست کربن، یکی دیگر از فیلترهای بر پایه کربن در دستگاه‌های تصفیه آب است. به دلیل اینکه نوسان فشار آب ورودی دستگاه می‌تواند روی کیفیت فیلتراسیون کربن تاثیرگذار باشد و مقدمات عبور بخشی از آلودگی‌ها از فیلترهای پیش تصفیه را فراهم نماید، یک لایه فیلتراسیون کربنی هم بعد از فیلتر ممبران قرار داده می‌شود تا مواد سمی باقی مانده از جمله کلر، نیترات‌ها، نیتریت‌ها و کودهای آلی احتمالی را از آب جدا کند.
  • فیلتر مینرال : بدن انسان به صورت طبیعی به مقداری مواد معدنی از جمله فلزات قلیایی و قلیایی خاکی نیاز دارد. راه تامین بخشی از این مواد معدنی، آب مصرفی روزانه است. از آنجا که دستگاه تصفیه آب عملا تمام مواد معدنی موجود در آب را فیلتر می‌کند، فیلتر مینرال با تزریق برخی از عناصر ضروری از جمله کلسیم و منیزیم، خواص درمانی آب را به آن برمی‌گرداند. این فیلترها هم بعد از مدتی، خاصیت خود را از دست داده و از نظر غلظت عناصر معدنی دچار فقر می‌شوند. با تعویض سالانه این فیلتر، می‌توان کاربرد درمانی آب تصفیه را همواره در سطحی ایده‌آل نگه داشت.
  1. فیلترهای پست کربن و مینرال به صورت اینلاین و در بخش بالای دستگاه تصفیه آب قرار دارند. برای تعویض این دو فیلتر، باید مطابق مراحل زیر عمل کنید :
  2. ورودی‌ های دستگاه یعنی آب و برق آن را قطع کنید. شیر آبی رنگ زیر دستگاه را هم مطابق معمول ببندید.
  3. مدتی آب را باز نگه دارید تا حدود 4 لیتر آب از دستگاه خارج شده و مخزن و لوله‌های دستگاه تخلیه شوند.
  4. شیر میکس را باز کنید تا آب موجود در آن تخلیه شود.
  5. شیلنگ‌های متصل به این دو فیلتر را باز کنید. هر فیلتر یک ورودی و یک خروجی دارد که باید از فیلترها جدا شوند.
  6. فیلتر قدیمی را از بست نگهدارنده جدا کنید.
  7. فیلتر جدید را در جای خود قرار دهید و بست‌ها را محکم کنید. دقت کنید که جهت قرار گرفتن فیلتر باید درست باشد. معمولا یک پیکان (فلش) روی فیلتر وجود دارد که جهت عبور آب از فیلتر را مشخص می‌کند. با توجه به جهت این پیکان، ورودی و خروجی‌ها را با دقت مشخص نمایید.
  8. شیلنگ‌ها را مجددا به فیلتر متصل کنید.
  9. آب و برق دستگاه را وصل کنید تا فرآیند تصفیه آب مجددا از سر گرفته شود.

با توجه به آنچه گفتیم، اکنون شما می‌توانید اقدام به تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی خود کنید. در قسمت‌های قبل به ترتیب نحوه تعویض فیلتر تصفیه آب در بخش پیش تصفیه، فیلتر ممبران و فیلترهای اینلاین را آموزش دادیم.

اهمیت کیفیت فیلتر دستگاه تصفیه آب

فیلترهای دستگاه تصفیه آب، قلب تپنده این دستگاه هستند. یک دستگاه تصفیه آب بدون فیلتر عملا هیچ کاری از پیش نمی‌برد. این فیلترها هستند که با عبور چند مرحله‌ای آب، ناخالصی‌های آن را از بین می‌برند و کیفیت آن را افزایش می‌دهند. تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب در زمان مناسب اهمیت زیادی دارد اما انتخاب فیلتر باکیفیت نیز حائز اهمیت است. فیلتر خوب علاوه بر تصفیه بهتر آب و جداسازی بهتر مواد اضافه موجود در آن، عمر مفید قطعات را نیز افزایش می‌دهند. در این بین، نقش فیلترهای پیش تصفیه بیشتر از سایر فیلترهاست زیرا در صورت استفاده از فیلتر بی‌کیفیت در این فاز تصفیه آب، فیلترهای بعدی و پمپ دستگاه نیز با سرعت بیشتری نیاز به تعویض پیدا خواهند کرد.

علاوه بر این، فیلترهای باکیفیت به خودی خود هم عمر طولانی دارند و نیاز شما به تعویض زودهنگام فیلتر را از بین می‌برند. بنابراین، از هر جهت مقرون به صرفه خواهد بود اگر از فیلترهای باکیفیت استفاده نمایید.

مشکلات دستگاه پس از تعویض فیلتر

بعد از این که اقدام به تعویض فیلتر تصفیه آب کردید، ممکن است مشکلات مختلفی برای دستگاه به وجود بیاید که تمام این مشکلات، به سادگی قابل حل هستند. نشانه بروز مشکل در دستگاه تصفیه آب می‌تواند کیفیت نامناسب آب خروجی و یا کار نکردن دستگاه باشد که این مشکلات، ممکن است به یکی از دلایل زیر ایجاد شده باشند.

  1. قطعی برق یا باز نبودن جریان آب : یکی از متداول‌ترین ایرادات بعد از تعویض فیلتر آب تصفیه، باز نکردن مسیر ورودی آب یا به برق نزدن دستگاه است. در صورتی که دستگاه بعد از تعویض فیلتر روشن نشد، محض احتیاط یک بار مسیرهای ورودی و برق دستگاه را بررسی کنید.
  2. وضعیت مخزن : خالی بودن مخزن دستگاه تصفیه آب می‌تواند دلیل دیگری برای عدم کارکرد دستگاه باشد.
  3. عدم نصب مناسب فیلترها : اگر در تعویض فیلتر بی‌دقتی کرده باشید و نکته‌ای را از قلم انداخته باشید، دستگاه به طور مناسب کار نخواهد کرد. بنابراین، می‌توانید یک بار دیگر چک کنید که آیا فیلترها به درستی سر جای خود قرار گرفته‌اند یا خیر.
  4. پمپ : خرابی پمپ دستگاه، عملا کار تصفیه آب را مختل خواهد کرد. توصیه می‌شود پس از هر باز تصفیه فیلتر، از پمپ هم بازدید به عمل آورید.

زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب

زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب

به جرات می‌توان گفت مهم‌ترین کاری که برای تضمین سلامت و عمر طولانی دستگاه تصفیه آب می‌توانید انجام دهید، تعویض به موقع فیلترهای دستگاه است. فیلترها با گذشتن زمان تعویضشان، تاثیر منفی روی فرآیند تصفیه آب دارند و همین موضوع، دلیل اصلی تعویض دوره‌ای فیلترهاست. اما این که هر فیلتری در چه زمانی باید تعویض شود، سوالی است که شاید شما هم به دنبال پاسخ آن باشید. در جدول زیر، زمان تعویض هر فیلتر دستگاه تصفیه آب را مشاهده خواهید کرد.

نوع فیلتر

زمان تعویض (عمر مفید)

فیلتر الیافی (پلی پروپیلن)

4 الی 6 ماه

فیلتر کربن پودری

4 الی 6 ماه

فیلتر کربن بلاک

4 الی 6 ماه

فیلتر ممبران

1 تا 2 سال

فیلتر پست کربن

9 تا 12 ماه

فیلتر مینرال

9 تا 12 ماه

فیلتر محافظ ممبران

1 سال

فیلتر قلیایی

1 سال

فیلتر فرابنفش

8000 ساعت کار

فیلتر مادون قرمز

1 سال

به عنوان مثال، در مدت 1 سال بعد از خرید و راه‌اندازی دستگاه، باید فیلتر الیافی را 2 الی 3 بار عوض کرده باشید و به فکر تعویض سایر فیلترها هم باشید. به خاطر داشته باشید که عدم توجه به تعویض فیلتر تصفیه آب، عملکرد دستگاه شما را به طرز چشمگیری کاهش خواهد داد.

اگر تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب به موقع انجام نشود چه مشکلاتی پیش می‌آیند؟

با توجه به آن چه تاکنون گفتیم، به طور خلاصه در صورت عدم تعویض به موقع فیلترهای دستگاه تصفیه آب، با مشکلات زیر روبه‌رو خواهید شد :

  1. افت عملکرد دستگاه به دلیل عدم تصفیه مناسب آب
  2. افزایش مصرف آب
  3. افزایش فشار روی پمپ که می‌تواند منجر به سوختن پمپ شود.
  4. کاهش کیفیت آب خروجی دستگاه
  5. کاهش عمر سایر فیلترها و بخش‌های دستگاه تصفیه آب
  6. رسوب‌گیری احتمالی فیلترها و دشوار شدن تعویض فیلتر در مرحله بعد

ترتیب فیلترهای دستگاه تصفیه آب

اگر چه که در بخش‌های قبل تا حدودی روند کار فیلترها را بررسی کردیم اما برای شفافیت بیشتر و ساده‌تر شدن موضوع، یک بار دیگر ترتیب حرکت آب در فیلترهای دستگاه را مرور خواهیم کرد :

  • فیلتر پلی پروپیلن یا همان فیلتر الیافی برای آلودگی‌های درشت نظیر خاک و برخی کلوئیدها
  • فیلتر‌های کربنی برای آلودگی‌های ریزتر از قبیل کلر موجود در آب و سموم کشاورزی
  • فیلتر ممبران برای جذب آلودگی‌های ریز در ابعاد نانومتر
  • فیلتر پست کربن برای جذب باقیمانده کلر و مواد شیمیایی محلول در آب
  • فیلتر مینرال برای افزودن مواد معدنی مورد نیاز بدن
  • فیلتر قلیایی برای افزایش اسیدیته آب و ایجاد خاصیت قلیایی
  • فیلترهای فرابنفش و مادون قرمز برای کشتن ویروس‌ها و میکروارگانیسم‌ ها

هزینه تعویض فیلتر تصفیه آب

مانند هر کار فنی دیگری، تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب نیز هزینه خاص خود را در بر خواهد داشت. بخشی از این هزینه، مبلغی است که برای خرید فیلتر جدید پرداخت می‌کنید. بسته به کیفیت و نوع فیلتر، هزینه این بخش می‌تواند متفاوت باشد. بخش دیگری از هزینه، مربوط به اجرت تعویض فیلتر است که اگر کار تعویض فیلتر تصفیه آب را به یک تکنسین بسپارید، باید آن را پرداخت کنید.

در صورتی که بخواهید کار تعویض فیلتر را خودتان انجام بدهید، برای تهیه برخی ابزارها، در دفعات اول هزینه ابزار هم به کار شما اضافه خواهد شد اما ابزار به صورت دائمی برای شما کار می‌کند و اگر یک بار آن را خریداری کنید، دفعات بعدی دیگر چنین هزینه‌ای را پرداخت نخواهید کرد. آچار مخصوص هوزینگ فیلترها و ابزار بیرون کشیدن فیلتر ممبران، بخشی از ابزارهای مورد استفاده در فرآیند تعویض فیلتر تصفیه آب هستند.

تعویض فیلتر برندهای مختلف دستگاه تصفیه آب

در عمل تفاوت خاصی بین فرآیند تعویض فیلتر در دستگاه‌های مختلف وجود ندارد و شما می‌توانید با آموزش‌هایی که در بخش‌های قبل ارائه دادیم، هر نوع فیلتری را تعویض کنید. تفاوت اصلی در تعویض فیلتر دستگاه‌ها، مربوط به طرز کار آنهاست. در صورتی که فرآیند تصفیه آب به صورت هوزینگی باشد، یعنی نیاز به باز کردن هوزینگ و تعویض دستی فیلتر را داشته باشید، باید از بخش اول آموزش‌های این مقاله استفاده کنید اما برخی دستگاه‌ها، از فیلترهای اینلاین استفاده می‌کنند. این فیلترها در یک کپسول تولید می‌شوند و طرز تعویض آنها مشابه با فیلترهای مینرال و پست کربن است. لازم به ذکر می‌باشد که تعویض فیلتر اینلاین فرآیندی بهداشتی‌تر و تمیزتر از تعویض فیلتر هوزینگی خواهد بود.

جمع‌ بندی

فارغ از قیمت دستگاه تصفیه آب، باید به صورت دوره‌ای تمام فیلترهای یک دستگاه تصفیه آب را تعویض کنید. این تعویض فیلتر، حکم همان هزینه نگهداری از دستگاه را دارد و حداقل هر 4 ماه یک بار باید توسط شما انجام شود. این موضوع محدود به دستگاه‌های تصفیه آب خانگی نیز و ممبران تصفیه آب صنعتی نیز باید به طور مرتب تعویض گردد.

در این مقاله، تمامی آموزش‌های لازم برای تعویض فیلترهای مختلف دستگاه تصفیه آب را به شما ارائه دادیم. با چند بار تعویض فیلتر، می‌توانید خودتان تکنسین دستگاه تصفیه آب خودتان باشید و به این روش، هزینه‌های خود را تعدیل کنید. با این وجود، اگر نیاز به تکنسین برای تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب دارید، می‌توانید از سایت‌های مختلف با کارشناسان برای بازدید حضوری از دستگاه منزل خود هماهنگ نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *